Ing. Robert Plaga, Ph.D.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2019 11:20:00

Ministr Plaga předal školní ceny Fair Play 2018

Ministr Plaga předal školní ceny Fair Play 2018

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga se účastnil slavnostního předávání Cen Fair Play za rok 2018, které každoročně uděluje Český klub fair play. Hlavní cenu za celoživotní postoj si letos odnesla fotbalová legenda Antonín Panenka.

 Již tradičně jsou ceny udělovány také ve školní kategorii. V té bylo letos o ceněno celkem dvanáct osob, a to za záchranu lidského života, čestné sportovní jednání, ušlechtilý mravní čin a celoživotní přínos. Například Jan Kříž z Gymnázia Židlochovice ji obdržel za to, že při cestě do školy pomohl muži s epileptickým záchvatem a zachránil mu tak život. Adam Pelán z Gymnázia Mariánské Lázně si pak cenu odnesl za čestné sportovní jednání, kdy pomohl jedné ze závodnic při soutěžním běhu, a to bez ohledu na to, že byl sám na medailové pozici.

MEDAILONY OCENĚNÝCH – ŠKOLNÍ CENY FAIR PLAY ZA ROK 2018

Záchrana lidského života

Jan Kříž, Gymnázium Židlochovice
Jan Kříž si při cestě do školy všiml na zemi ležícího muže, který prodělával epileptický záchvat. Přivolal záchranku, před jejím příjezdem muže položil do stabilizované polohy, přikryl ho izofolií a komunikoval s ním, aby získal potřebné informace pro záchranáře.

Ondřej Zlý, Střední průmyslová škola, Obchodní akademie a Jazyková škola Frýdek-Místek
Ondřej zachytil na sociální síti velmi závažně znějící zprávu svého spolužáka, který se chystal k odchodu ze života. Ihned kontaktoval jeho rodinné příslušníky a složky záchranného systému. Díky tomu se podařilo zabránit tragédii.

Čestné sportovní jednání

Adam Pelán, Gymnázium Mariánské Lázně
Při soutěžním běhu v terénu se jedné ze závodnic udělalo nevolno. Adam, který běžel v následujícím závodu na medailové pozici, u dívky zastavil, počkal, až se její stav zlepší, a poté ji doprovodil do cíle k ošetření.

Barbora Petřeková, Petra Nohejlová, Natálie Máchalová a Adéla Průchová
Na republikovém finále v přespolním běhu v Hradci Králové pomohla čtveřice děvčat z různých středních škol atletce, která na trati omdlela.

Ušlechtilý mravní čin

Sabina Fürstová, Obchodní akademie Ostrava-Poruba
Sabina cestou ze školy zpozorovala chlapce, který v tramvajovém kolejišti zakopl a způsobil si krvácivé zranění na hlavě. Poskytla mu základní ošetření, přivolala sanitku a telefonicky poté informovala jeho matku, aby věděla, co se stalo a do které nemocnice jejího syna odvezli.

Celoživotní přínos

Mgr. Petr Seidl, Střední škola stavební a strojní Teplice
Pan Mgr. Seidl se po celý profesní život snažil vnést do výchovy a vzdělávání i další přidanou hodnotu. Na podporu sportovních aktivit založil školní klub, který dodnes vede. Jeho péče o žáky přinesla škole mnoho úspěchů v krajských i republikových přeborech.

Mgr. Peter Bazger, Základní škola Olomouc
Z bývalého československého rekordmana v plavání se stal respektovaný učitel, který dětem vštěpuje nejen znalosti a dovednosti, ale především morální zásady a pravidla slušného chování. V roce 1992 se pan Mgr. Bazger stal ředitelem olomoucké základní školy, která se pod jeho vedením stala vyhledávanou sportovní školou.

Mgr. Milan Roček, středisko volného času K-klub Jičín
Pan Mgr. Roček se celý svůj profesní život věnuje práci s dětmi a jeho přístup k nim je ukázkový. Pracoval jako vedoucí dětských táborů, organizoval okresní sportovní soutěže, pro své svěřence neváhal obětovat volný čas a energii. Celý život jedná ve smyslu fair play, upřímně a čestně, vždy dokáže povzbudit a podat pomocnou ruku.

Mgr. Karel Sláma, Základní škola Aš
Pan Mgr. Sláma je nadšený sportovec a ke sportu přivedl už několik generací dětí. Je patronem Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, pořádá školní přebory, vede turistický kroužek. Kromě pohybového rozvoje se s ním žáci učí pravidlům čestné hry, pěstují zdravé sebevědomí a chuť vítězit.

Kompletní informace o cenách Fair Play včetně fotogalerie naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama