Ing. Roman Malach

  • SNČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2019 19:37:43

Pochvala pro Státní veterinární správu

Pochvala pro Státní veterinární správu

Pro Evropskou unii je důležitější ideologie než zdraví.

Kauza týkající se infikovaného masa pokročila dál – Česká republika zavedla kontroly masa dováženého z Polska. Na to zareagovala Evropská unie tak, že zažádala, aby se s kontrolami do konce minulého týdne přestalo. Tento týden budou členské státy EU hlasovat a na základě tohoto hlasování nám mohou ukončení kontrol přikázat. Důvod je ten, že kontroly nejsou přiměřené riziku.

Přitom v mase – jak hovězím, tak nově kuřecím – byly nalezeny bakterie salmonely. To podle eurokomisaře pro zdraví a bezpečnost potravin V. Andriukaitise není důvod ke kontrolám. Kontroly jsou prý protekcionismus a ten je v EU nepřípustný. Ředitel Státní veterinární správy prohlásil, že toto nařízení odmítne. Musím panu řediteli Semerádovi zatleskat a pochválit ho, že svou práci dělá dobře.

Nevím jak pan eurokomisař, ale já, pokud si mám vybrat mezi kontrolami, nebo salmonelou, tak si jednoznačně vyberu kontroly. Je zajímavé, že toto téma se v EU nyní řeší, zatímco téma dvojí kvality potravin bylo zameteno pod koberec.

Co mě ale děsí úplně nejvíce, je fakt, že EU má právo nám přikázat zastavit kontroly. My ho sice (zatím) můžeme odmítnout, ale otázkou je, co přijde jako další krok EU. V případě těsnější integrace, která je vedoucími představiteli EU brána jako nutnost, bychom zřejmě možnost odmítnutí již neměli. Prostě a jednoduše ideologie je nadřazena v tomto případě zdraví, v jiných případech bezpečnosti atd. Já opravdu nechci, abychom byli já nebo moje děti vystaveni riziku, protože kontrola odporuje „evropské myšlence“.

Je čas převzít rozhodování o našich pravidlech do vlastních rukou, dokud to ještě jde. Aby to bylo možné i nadále, je nutné Evropskou unii opustit.

Ing. Roman Malach
člen Strany nezávislosti České republiky

www.strananezavislosti.cz
www.facebook.com/StranaNezavislostiCR/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama