Ing. Světlana Kubíková

  • R2014
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2014 9:53:56

Primátorovo lajdáctví

Primátorovo lajdáctví

Běžná představa o povolebním předání řízení města mezi dvěma politickými reprezentacemi spočívá v soupisu předávaných „aktiv a pasiv“ a rozpracovaných záměrů s upozorněním na kritické body. Jde přece o fungování města a jeho bezkolizní pokračování.

Politická kultura posledních let však natolik poklesla, že spíše než úvodní větou bychom přípravu na střídání mohli charakterizovat výkřikem „urvi, co ještě jde!“. Omlouvám se za hovorový výraz, ale je pro současné období typický. Co se nestihlo protlačit, tedy rozhodnout po celé období, předkládá se nyní, v kvalitě a obsahu natolik kontroverzním, že zakládá právní nejistotu, chaos či finanční zatížení pro další období. Takovou ukázkou jsou nejen pražské stavební předpisy, ale i například zmatečné zahajování pořizování změn územního plánu v době, kdy by měly vrcholit práce na návrhu nového územního plánu. Nicméně událost  s datem 19. 9. 2014 – tedy necelý měsíc před  volbami – předčí aroganci všech kroků předchozích.

Tímto dnem je vypsáno výběrové řízení na obsazení místa ředitele/ředitelky Magistrátu hl. m. Prahy (www.praha.eu/file/1910185/vyberove_rizeni__RMHMP_0001.pdf). Po řadu měsíců řídil totiž Magistrát hl. m. Prahy  pouze pověřený ředitel. Samotný  institut pověřeného ředitele,  možný rozsah jeho zmocnění a důsledky pravděpodobné neplatnosti mnohých úkonů a rozhodnutí  jsou podnětem na důkladný právní rozbor. Opět jsme u plošně aplikované nezodpovědnosti primátora Hudečka, neboť mu zákon ukládá jmenovat ředitele úřadu po předchozím souhlasu ministra vnitra. Zákon nepředpokládá takové jmenování například až za rok po odvolání či odstoupení ředitele předchozího.

Za veškerou právní nejistotu a další důsledky způsobené pověřeným řízením úřadu tak zodpovídá lajdáctví pana primátora.  O to více zarážející je vypsání výběrového řízení  ne za pět minut dvanáct, ale po dvanácté hodině.  Pokud totiž nebyl doposud řádně vybrán a jmenován ředitel úřadu, je minimálně slušností ponechat nové vedení města formulovat podmínky pro výběr uchazeče, řádně jmenovat komisi a postupovat dle obecných transparentních pravidel. Teď se už stejně nic nezachrání!

Postup zvolený panem primátorem Hudečkem vede k jedinému názoru: ve svém sebestředném vnímání, navzdory narůstající kritice, prokazatelným „přešlapům“  a obžalobě z trestného činu, je bytostně přesvědčen o svém pokračování  v křesle primátora.  Děsivá představa.

Ing. Světlana Kubíková,
kandidátka hnutí Restart 2014 na primátorku hl. m. Prahy Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama