Ing. Světlana Kubíková

  • R2014
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2014 0:54:49

Vrátíme Vám Prahu - po nás potopa

Vrátíme Vám Prahu - po nás potopa

Čtyřleté volební období v hlavním městě Praze se chýlí ke konci. Přivítali bychom jistě všichni složení účtů, ale toto očekávání soutěží s infantilitou vyššího stupně.

Již několik týdnů jsme totiž krmeni oslavnými kampaněmi typu „Víte, že...," které však s objektivním rozkladem úspěchů a nezdarů nemají nic společného. A tak z říjnových voleb vzešlou novou pražskou politickou reprezentaci čeká v první řadě důkladná analýza stavu financí, závazků, projektů, rozpracovaných dokumentů a dokumentací. Nebude to práce lehká, mnohdy až detektivní, a oznámení výsledků pak silně nepopulární, určitě v silném kontrastu s proklamovaným nabubřelým uspokojením.

Prvním těžkým zářezem bude dědictví soudních sporů a jejich finanční dopad do připravovaného rozpočtu města: tunel Blanka a účtování s Metrostavem a Inženýringem dopravních staveb, doplatky a dohody stran Opencard, zamlžený klid před bouří okolo výsledků a nadějí na čerpání finančních prostředků z fondů EU na významné dopravní stavby – trasu metra IV – A. Složitá a ve vysokém tempu probíhající bude muset být též revize připravovaného rozpočtu pro rok 2015 – ve velmi krátkém čase bude třeba zastavit hudečkovské klientelistické plýtvání financemi do rozvleklé přípravy územního plánu a dalších líbivých, leč přehnaných slibů.

Důkazem závěrečného kvapíku je připravovaných cca 52+110 předkladů, které po prázdninové pauze na poslední chvíli zametají spoustu restů i zásadních rozhodnutí. Pochybuji, že pan primátor najde tolik statečnosti, aby přiznal řadu nenaplněných slibů, mimo jiné v oblasti územního plánování. Když hrdě v loňském roce vyhlásil „poslední" kolo podnětů na změny územního plánu k 30. 11. 2013 - nikdo nemohl tušit, že se mu téměř do roka nepodaří vytvořit smysluplný výběr těch skutečně celoměstsky významných - posunul do zpracovatelského rytmu jen pár vyvolených, zbytek neposouzen zůstal „viset" v šeru jeho kanceláře. V této souvislosti docela chápu slogan „Vrátíme Vám Prahu!". Inu, ať si to někdo užije! Nebo také – po nás potopa.

Ing. Světlana Kubíková,
kandidátka hnutí Restart na primátorku hl. m. Prahy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama