Ing. Tomáš Goláň

  • BPP
  • Zlín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2022 22:49:00

ERÚ získá pravomoc regulovat cenu plynu

ERÚ získá pravomoc regulovat cenu plynu

Výběr toho nejdůležitějšího z dnešního zasedání Ústavně právního výboru Senátu

 Mezinárodní sankce

Návrh zefektivňuje systém provádění mezinárodních sankcí na vnitrostátní úrovni, a to v reakci na aktuální zahraničně-politickou situaci i s ohledem na nejpalčivější problémy aplikační praxe. Zákon vede především ke sjednocení činnosti Finančního analytického úřadu (FAU).

Energetický zákon
Zavádí příspěvek v rámci úsporného tarifu. Při mimořádném stavu nouze navíc Energetický regulační úřad (ERU) získává pravomoc regulovat cenu plynu.

Důchodové pojištění
Novela narovnává nerovnost, která vznikla během poslední novely, kdy se pěstouni rozdělili na zprostředkované (jsou v systému) a nezprostředkované (nejsou v systému). Novela, jež prošla dnešním jednáním, přisuzuje nezprostředkovaným pěstounům stejnou účast na důchodovém pojištění jako těm zprostředkovaným, a to i zpětně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama