Ing. Tomáš Jirsa, MBA

  • Český Krumlov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2011 16:18:00

Demonstrace z nezištných důvodů

Demonstrace z nezištných důvodů

Ad LN 14. 9.: Ekotendr oceněn...

V den, kdy se na MF otevíraly obálky s nejnižší nabídkou na odstranění ekologických škod za 56,8 miliardy korun, demonstrovalo před ministerstvem životního prostředí občanské sdružení "Chráníme přírodu". Tak jako před měsícem na Šumavě, i tady se ochránci přírody přivazovali k papírovým stromečkům a protestovali proti tomu, že ministerstvo Tomáše Chalupy "ekotendr" odmítá.

Jsem si jist, že si podobných nátlakových akcí v budoucnu ještě užijeme. V zakázce za 56,8 miliardy se samozřejmě najdou peníze pro nejrůznější lobbisty či demonstranty. Umí si běžný občan, který byl oprávněně rozhořčen, když ministr Kalousek slavnostně odhaloval pochybení ministra Vondry ve výši 200 milionů, představit, kolik je 56,8 miliardy? Částka, za kterou byl Vondra několik měsíců skandalizován v médiích, se skrývá za desetinnou částkou ceny "ekotendru"!

Být novinářem, pokusil bych se zjistit, kdo a jak platí před ministerstvem přivázané členy občanského sdružení "Chráníme přírodu". Opravdu si myslíte, že by někdo demonstroval pro "ekotendr" z nezištných důvodů?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama