Ing. Tomáš Jirsa, MBA

  • Český Krumlov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2010 11:47:23

O zbytečných návrzích z Bruselu

O zbytečných návrzích z Bruselu

Souhlasím s bývalým eurokomisařem Fritsem Bolksteinem, že EU škodí proud zbytečných návrhů z Bruselu.

Souhlasím s bývalým eurokomisařem Fritsem Bolksteinem, že EU škodí proud zbytečných návrhů z Bruselu. A jeho tvrzení, že "národní parlamenty, které mají možnost, když se dohodnou, unijní legislativu zastavit, jsou dezorganizované", bych doplnil o osobní zkušenost.

Téměř na každém zasedání Senátu (ale platí to jistě pro celý parlament) slýcháme od předkladatelů zákonů (členů vlády): "To se musí schválit, jde o unijní legislativu." Pod tímto praporem dokonce premiér Topolánek protlačil Lisabonskou smlouvu. Další oblíbený argument zní, že nechceme-li ten či onen návrh přijmout, neměli jsme vstupovat do EU, teď jsme součástí celku a musíme společné návrhy akceptovat. A když opravdu někdy hlasujeme proti? Směrnice se nám za čas vrátí v jinak upravené podobě. Vždyť jde o unijní legislativu a ta se přece musí přijmout!

Ing. Tomáš Jirsa, senátor PČR

Publikováno v Lidových novinách

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama