Ing. Václav Kubata

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2021 10:40:51

"malé strany" patří na Malou stranu

"malé strany" patří na Malou stranu

Nenechme se strhnout současným trendem, a mezi politiky převažující názorem, že v České republice tzv. velkou politiku jsou schopny dělat jen jedna nebo dvě politické strany a hnutí.

V současném pojetí předvolební kampaně se již po druhé za sebou snaží média a politici současných vládnoucích stran zaměřit pozornost voličů na boj mezi starou a novou garniturou, podsouvají nám rozdělení názorů pouze na „Babiš a antibabiš“, EU ano, nebo ne, a mluví pouze o dvoubarevném Česku.


Je dobré si připomenout, že dolní komora Parlamentu ČR je volena proporčním systémem. Ten je naštěstí z historických důvodů postaven proti tomuto trendu a rozhodně nenapomáhá vytváření jednobarevných vlád. Naopak dává principiálně možnost uplatnění pluralitě názorů a dává šance prosadit program každé politické straně, či hnutí s volebním výsledkem nad 5%.


Úloha tzv. „malých stran“, slovy pana prezidenta trpaslíků, je a byla vždy klíčová. Až na vyjímku 98-02 v ČR vždy vznikaly vícečlenné vlády. Volit stranu, která je mi/Vám názorově nejblíže není žádná ostuda a není to ani jak často slýcháme zahozený hlas. Proto prosím volte dle svého přesvědčení stranu, která je Vám názorově a programem  nejblíže, ale i jednotlivé kandidáty, osobnosti které se nebojí oponovat tzv. Evropskému „mainstreamu“  a brání Vaše zájmy.   


Budoucí akceschopnost vlády, její sestavování, věštění, co bude když, s kým kdo domluví spolupráci v koalici, by neměla být starostí voliče. Totiž každý jediný hlas v budoucím Parlamentu, sestaveným po volbách, může přispět k tvorbě lepších zákonů. 


V rámci EU se na nás bohužel každý měsíc valí nové a nové směrnice, které se po odhlasování poslanci a podpisem prezidenta stávají našimi závaznými zákony. V poslední době nám to přerůstá přes hlavu, vlastně o nás rozhodují druzí.


Mně i Trikoloře (TSS) jde o to, aby se vždy, když přijde nová směrnice EU našel poslanec, který si jí opravdu přečte. 

Jde o to, pokud taková směrnice jde proti zájmům občanů ČR, musí o tom poslanec minimálně veřejně mluvit.

Jde o to, že na základě slibu, který poslanec složí musí hlasovat v zájmu občanů, tak aby zachoval suverenitu Českého státu, často i proti zájmu EU.  

Chceme si přeci zachovat českou korunu, nebo ne?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama