Ing. Václav Novotný

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2017 18:55:00

Celá akce může skončit velkým rozčarováním

Celá akce může skončit velkým rozčarováním

Prohlášení předsedy klubu zastupitelů za TOP 09 a Nezávislí Václava Novotného k otázce dostavby Kongresového centra v Praze.

Vítězný architektonický návrh na modernizaci a rozšíření Kongresového centra v Praze (KCP), který včera veřejnosti představila primátorka Adriana Krnáčová (ANO), je podle předsedy klubu zastupitelů za TOP 09 a Nezávislí a současně bývalého náměstka pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Václava Novotného přebujelý a pro Prahu zbytečně finančně náročný. Navíc podle něj hrozí, že nadcházející kongres ICCA, který se má v KCP konat v polovině listopadu, skončí pro delegáty velkým rozčarováním, neboť organizátoři interiér kongresového centra nebudou mít ve stavu, který očekávají.

Praha bude v polovině listopadu hostit 56. ročník kongresu Mezinárodní kongresové asociace (tzv. ICCA), jehož se má zúčastnit na 1200 světových kongresových odborníků. Hlavní město Praha, jakožto hostitelské město pro toto významné mezinárodní setkání, zvítězilo v konkurenci měst jako je polský Gdaňsk či ruský St. Petersburg, ovšem za předpokladu, že do konání tohoto kongresu dojde ke zkultivování jak interiéru, tak exteriéru Kongresového centra v Praze (KCP). Během dvou a půl leté vlády současné pražské koalice však došlo pouze k dílčím úpravám a reálně hrozí, že celá akce může nakonec vzbudit velké rozpaky a skončit mj. ostudou pro Prahu.

„Komplexní řešení energetiky, modernizace zasíťování, kultivace interiéru i exteriéru a hlavně variabilnost interiéru byly základními předpoklady pro to, aby stát před třemi lety sanoval dvoumiliardový dluh, který kongresové centrum mělo. Usnesení zastupitelstva z doby, kdy jsme s tehdejšími ministry financí Miroslavem Kalouskem a Janem Fischerem o odpuštění dluhu jednali, mluví jasně. Nic z jeho závěrů však současná pražská koalice vůbec nesplnila a nyní se tváří, že vyhlášením výsledků architektonické soutěže kongresové centrum spasí. Primátorka Krnáčová a ostatní radní vůbec nereflektovali podstatu, co činí kongresové centrum moderním a navíc do projektu mají v plánu investovat mnohem více peněz, než je nezbytně nutné,“ říká předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a Nezávislí a současně bývalý náměstek pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Václav Novotný.

O kandidatuře na tento prestižní kongres všech kongresů rozhodla bývalá rada pod vedením TOP 09, která také současně vyjednala veškeré podmínky pro konání tohoto významného mezinárodního setkání kongresových odborníků. “Pořadatelům jsme dali záruky, že Praha je schopná delegátům nabídnout služby na vysoké úrovni. Obávám se, že celá akce může kvůli nepřipravenosti kongresového centra skončit velkým rozčarováním, ” dodal Václav Novotný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama