Ing. Václav Novotný

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2018 16:14:00

Změnu zákona o taxi službě měla primátorka navrhnout dávno

Změnu zákona o taxi službě měla primátorka navrhnout dávno

Současná situace, kdy v ulicích metropole probíhají protesty taxikářů omezující provoz na klíčových dopravních tepnách, může podle opoziční TOP 09 v budoucnu nadále eskalovat.

 Primátorka Krnáčová (ANO), do jejíž gesce spadá problematika legislativy, by proto na nadcházejícím zastupitelstvu měla předložit návrh novely příslušného zákona, který by roli a postavení UBERu jasně definoval. Jinak se Praha obdobným protestním akcím v budoucnu nevyhne.

„Změnu zákona měla primátorka navrhnout už dávno. Pořádání kulatých stolů a seminářů nepředstavuje žádné řešení. Z opozičních lavic jsme se už dlouhou dobu domáhali projednání této problematiky. Vedení města se jí ale opakovaně dlouhodobě vyhýbalo, a tím bohužel přispělo k tomu, že taxikářům došla trpělivost,“ komentuje aktuální dění v Praze Václav Novotný (TOP 09), předseda klubu zastupitelů TOP 09 a nezávislí a dodává: „Paní primátorka se sice tváří, že se o problematiku taxi služeb zajímá, ale ve skutečnosti ji svoji nečinností odsouvala a očekávala, že protesty časem vyšumí.“

Aktivity společnosti UBER nejsou sdílenou ekonomikou. Služby této společnosti jsou postavené na odlišné technické bázi, ale jinak fungují stejně jako v případě ostatních provozovatelů taxi služeb. Tím pádem by podle TOP 09 mělo dojít k harmonizaci legislativy takovým způsobem, aby aktivity společnosti UBER podléhali stejným pravidlům, které mají ostatní provozovatelé taxi služby po celé České republice.

Podle opozičních zastupitelů za TOP 09 může navíc situace nadále eskalovat. „Vedení města současný stav podceňuje. Nerad bych se dočkal toho, že v Praze vypukne válka taxikářů,“ dodává na závěr Václav Novotný (TOP 09).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama