Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2019 14:28:00

Jak omezit daňové výjimky? Zavedením nových výjimek

Jak omezit daňové výjimky? Zavedením nových výjimek

Komentář na facebookovém profilu k zrušení systému stravenek

 Že jde o naprostý nesmysl, to někteří zřejmě nevidí. Jeden z prostředků Ministerstva financí na omezení daňových úlev je zrušení stávajícího systému stravenek. Místo nich by zaměstnanci měli využívat paušál na stravování, který ale žádnou změnu v úlevách nepřinese. Naopak, místo zjednodušení nás čekají další nejasnosti, papírování a omezení, která bude potřeba řešit.

Nahradit klasické stravenky na jídlo by měl nedaněný peněžní příspěvek. Ten ale vůbec nemusí být využívaný jen ke stravování. „Nelze vyloučit, že někteří zaměstnavatelé přistoupí k paušálu po svém a zaměstnanci budou dostávat peněžní částku na stravování na úkor mzdy nebo místo jejího zvýšení či odměny. A na takové jednání zaměstnavatele doplatí zaměstnanci, například snížením příjmu, ze kterého se vypočítává důchod,“ říká náš poslanec Václav Votava.

Jak moc může ohrozit takový zásah do systému české zaměstnance? A co vše to znamená pro státní rozpočet? O nepromyšlené hře se stravenkami si přečtěte více na blogu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama