Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2019 20:31:00

Když si rodiče žádají o příspěvek na péči, tak je jim velmi často nevyhověno

Když si rodiče žádají o příspěvek na péči, tak je jim velmi často nevyhověno

Interpelace ministryně práce a sociálních věcí stran nespravedlnosti u žádostí o příspěvek na péči u onkologických dětí

Vážená paní ministryně. Matky s onkologicky nemocnými dětmi se v současnosti setkávají s nesnázemi ohledně získávání příspěvků na péči. Osud onkologicky nemocného dítěte je strašlivou a smutnou událostí v životě dítěte a jeho rodičů. Rodiče často nemohou chodit do práce, vynakládají nemalé prostředky a čas na náročnou léčbu, snaží se být co nejvíce se svým dítětem. Dostávají se tak do svízelné životní situace.

Pak když si rodiče žádají o příspěvek na péči, tak je jim velmi často nevyhověno. Problém je zřejmě v různém výkladu. Někdo příspěvek dostane a někdo ne. A problém také může spočívat v posudcích, které od stolu říkají, že je dítě po chemoterapii soběstačné. S tímto tvrzením však nesouhlasí lékaři a chtějí to změnit. Za tímto účelem vznikla i petice.

Vážená paní ministryně, nemyslíte, že si rodiče v takové situaci zaslouží pomoc od státu? Jaký je váš názor na tento problém? Budete iniciovat změny, které rodičům alespoň v tomto aspektu ulehčí jejich utrpení? Anebo se tento problém již řeší? Pokud ano, tak jakým způsobem? Předem děkuji za písemnou odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama