Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2020 15:45:00

Návrh státního rozpočtu je sebevražedný hazard s penězi daňových poplatníků

Návrh státního rozpočtu je sebevražedný hazard s penězi daňových poplatníků

Poslanci hnutí STAN nepodpoří předložený návrh státního rozpočtu, protože mu schází dva zásadní parametry – snížení mandatorních výdajů a efektivní navýšení investic.

 Pro navržený státní rozpočet ministryní financí nebude hnutí STAN v Poslanecké sněmovně hlasovat.

„Nemůžeme souhlasit ani s výší i strukturou investic, které jsou oproti loňskému roku znatelně nižší. Navíc se jedná zejména o státní investice, nikoliv regionální, ty totiž přijdou zkrátka. A zdůvodnění je podle ministerstva financí jasné – regiony dostaly již loni. To by vláda dělat rozhodně neměla, investice by měly být pravidelně ve stejné výši. V dnešní době potřebujeme dobudovat konkurenceschopnou digitální infrastrukturu, aby měl náš průmysl konečně přidanou hodnotu. Vládní návrh také postrádá sebemenší ambice ušetřit na mandatorních výdajích,“ říká členka rozpočtového výboru za hnutí STAN Věra Kovářová.

Požadovali jsme po vládě vytvoření ambiciózního a zodpovědného rozpočtu, který reflektuje současnou krizovou situaci. Modernizovat ho a posílit ho v oblastech jako je zjednodušení státní správy, digitalizace, prevence zdravotní péče, modernizace vzdělání a ochrana krajiny, které by přinesly potřebný restart cirkulace ekonomiky a pomohly udržet zdravý veřejný rozpočet. Vláda tak ovšem neučinila.

„Stát by měl hospodařit tak, aby dluh neohrozil stabilitu veřejných rozpočtů. To se však neděje, naopak dochází k rozvolňování rozpočtových pravidel. Z toho vyplývá, že na dluhovou brzdu budeme muset šlápnout již v roce 2027. Vláda se v době krize připravuje o své příjmy a neustále zadlužuje další generace. Jede vlakem z prudkého kopce proti zdi a hnutí STAN se k této sebevražedné jízdě nepřipojí,“ dodává Věra Kovářová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama