Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2019 21:01:00

Takový rozpor mezi vašimi proklamacemi a hlasováním mi nepřijde pochopitelný

Takový rozpor mezi vašimi proklamacemi a hlasováním mi nepřijde pochopitelný

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2019 – ústní interpelace premiéra Babiše ke kapacitě mateřských školek

 Vážený pane premiére,

jenom k tomu počtu mála přihlášených na interpelacích. Je to možná proto, že ve Sněmovně nikdo nevěřil, že byste dvakrát po sobě přišel na interpelace. Vy jste sice přišel, ale popletl jste si asi, měl jste přijít dopoledne a tam jste si to mohl všechno říci s našimi kolegy.

Nicméně bych ráda navázala na tu výživnou debatu z minulého týdne, kdy jste se snažil vytvořit dojem, že řešíte problémy s kapacitami mateřských školek i jinde, než na sociálních sítí. Snažila jsem se vysvětlit, že o nedostatku kapacit školek a škol víme již dávno a také jsme se snažili to řešit. Dali jsme čtyři pozměňovací návrhy k rozpočtu, které by školkám a školám přidaly na rozšíření kapacit celkem 1,2 mld. A jaké bylo vaše hlasování? Proti, proti, proti a proti. Nechci se v tom samozřejmě moc vrtat, ale takový rozpor mezi vašimi proklamacemi a vaším hlasováním mi nepřijde srozumitelný ani pochopitelný.

A nedělám z vás, s prominutím "blba", jak jste řekl minule, ale pouze poměřuji slovy "činy". Prosím, jak se díváte do budoucnosti? Jaká je představa, jak budete reagovat na ten tlak, který vytvářejí občané svým očekáváním? Jakou úroveň a zdroje financování předpokládáte v příštím roce především pro obce nad 3 tis. obyvatel? A chtěla bych podtrhnout ještě jeden rozměr, který je k přehlížení. Díky dostatečné síti a kapacitě školek mají ženy příležitost dříve se vrátit na trh práce. A právě dostatečná kapacita školek je příznivým faktorem, pokud jde o reprodukci obyvatel. Na tom bychom při demografických prognózách také měli pamatovat.

A abych to uzavřela, budu ráda, když se tomuto tématu budete věnovat i jinde, než na Facebooku a Twitteru.

Děkuji za odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama