Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2020 6:34:00

Evropský parlament schválil novou Společnou zemědělskou politiku

Evropský parlament schválil novou Společnou zemědělskou politiku

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Evropského parlamentu o Společné zemědělské politice.

Řada ekologů ji kritizuje, že je málo zelená, někteří zemědělci v ní vidí nárůst povinností a byrokracie. Podle mého názoru jde o vyrovnaný kompromis. Oproti minulým obdobím výrazně vzrostl důraz na ochranu půdy, přírody a zvyšování její rozmanitosti. 

Zároveň přináší větší flexibilitu členským státům, chápe, že stejný recept nemůže fungovat ve všech státech, protože mají různé podmínky. Podařilo se také to, co prosazuji léta. Zastropování dotací. Už se nestane, že někdo získá stovky miliónů na dotacích. Ty mají pomáhat udržovat příjmy malým a středním zemědělcům, podporovat je v tom, aby hospodařili a nadále žili na venkově. Nemá fungovat jako generátor zisků, za které ti největší nakupují středně velké farmy a dále se zvětšují.

Teď je na řadě vyjednávání v tzv. trialogu. Mezi zástupci Parlamentu, Rady a Komise. Finální kompromis by měla přijmout jak Rada, tak Parlament. Uvidíme, co vše se změní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama