Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2016 9:40:00

Není možné, aby ministr financí mohl blokovat přístup k internetu

Není možné, aby ministr financí mohl blokovat přístup k internetu

Rozhodování o blokaci přístupu k jednotlivým stránkám by mělo být na soudech.

„Není možné, aby ministr financí dostal možnost blokovat přístup k internetu. Nežijeme v KLDR. Blokace ze strany ministerstva financí může být začátkem plíživé cenzury internetu. Tu odmítají nejen politici, ale i odborníci, a podle výzkumů i 86 % uživatelů internetu. Ať si pan Babiš cenzuruje přístup k internetu v Agrofertu, ale ať nechá ostatní občany České republiky být. Nežijeme v KLDR.“

***

"Senátoři vládní koalice na včerejší schůzi Senátu PČR bohužel nepodpořili můj pozměňovací návrh, který by sebral úředníkům ministerstva financí možnost blokovat jimi vybrané internetové stránky a nechal rozhodnutí o možné blokaci na nezávislých soudech. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly - to je bohužel i tento případ. Vzhledem k současnému pokřivenému mediálnímu trhu je internet poslední možností, jak svobodně prezentovat opoziční názory. Obávám se, že za bohulibými úmysly se v tomto případě velice jednoduše mohou skrývat snahy o potlačování jiných názorů. Dveře pro možnou cenzuru jsou otevřeny."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama