Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2016 18:29:00

Novela vinařského zákona je namířena proti drobnému a střednímu podnikání

Novela vinařského zákona je namířena proti drobnému a střednímu podnikání

Novela vinařského zákona v podobě, jak ji připravilo ministerstvo zemědělství, je namířena proti všem, s výjimkou velkých vinařských výrobců prodávajících víno v lahvích.

 V prvé řadě pocítí důsledky novely spotřebitelé, protože novela zvyšuje náklady na skladování a distribuci vína v sudech, což spolu s nárůstem povinné administrativy vytvoří tlak na růst cen, které zaplatí občané. Kromě toho se sníží dostupnost sudového vína ve vinotékách a podle všeho povede ke krachu alespoň některých ze stávajících vinoték.

Jde tak o jeden z mnoha zákonů, který je namířen proti drobnému a střednímu podnikání, a to i proti drobným výrobcům vína, a také proti společenskému životu, jehož jsou dobré vinotéky nedílnou součástí. To docela nepokrytě evokuje vzpomínku na praktiky předlistopadového komunistického režimu, jemuž také vadilo soukromé podnikání a možnost lidí spolu komunikovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama