Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2019 18:31:00

Případy závadného masa ze zahraničí ukazují na potřebu podpory českých producent

Případy závadného masa ze zahraničí ukazují na potřebu podpory českých producent

Ministerstvo zemědělství dnes oznámilo nález nakaženého hovězího masa dovezeného z Polské republiky. Místo toho, aby ministerstvo pomáhalo drobným českým farmářům a výrobcům kvalitních lokálních potravin, podporuje velké zemědělské koncerny.

 „Poslední případy dovozu zkaženého nebo nakaženého hovězího masa ze zahraničí ukazují na potřebu zvýšené podpory domácích producentů kvalitního masa a dalších potravin. Ministr zemědělství sice verbálně bojuje proti dovozu tohoto nekvalitního masa, ale zároveň brání podpoře malých českých zemědělců a výrobců potravin. Česká republika by měla souhlasit se zastropováním zemědělských dotací pro velké zemědělské podniky a zároveň takto ušetřené peníze využít právě na podporu malých zemědělců. Zároveň by mělo Ministerstvo zemědělství spustit byrokratický audit, který pomůže identifikovat a následně zrušit zbytečnou administrativu, která drobné zemědělce a výrobce potravin zatěžuje a zvyšuje jim náklady. Jenom poté budou moci naši výrobci úspěšně konkurovat levným potravinám ze zahraničí. Nic z toho ministerstvo nedělá, pouze podporuje velké zemědělské koncerny vzniklé z bývalých JZD,“ uvedla poslankyně a místopředsedkyně zemědělského výboru Veronika Vrecionová.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama