Ing. Vladimír Hönig, Ph.D.

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2010 13:22:40

Justice na baterky

Justice na baterky

Blog pojednává o pohledu občana vnímající bezpečnost jako jednu z hlavních priorit ...obzvláště když člověk bydlí v Praze

S postupem času a skutečnostmi, které nás obklopují, si kladu otázku, pro koho v naší zemi jsou vlastně určeny zákony, mají se zastávat slušných lidí, nebo naopak těch na druhé straně „zákona“. Kým jsou tedy vlastně tvořeny, když se naopak zastávají spíše zlodějů, podvodníků a jím podobných, když trestní právo budí jen úsměvy a každá snaha o zpřísnění ztroskotá. Ti největší podvodníci odvedou „desátek“ justici a stanou se uznávanými podnikateli, když vás někdo okrade, nemá to ani smysl ohlásit.

Nedávno jsem byl během necelých deseti minut v okolí Národního divadla dokonce třikrát zastaven osobami nabízející tvrdé drogy. Okamžitě každému proběhne hlavou myšlenka, proč se o toto policie nestará, avšak ta za to v žádném případě nemůže a samotní policisté nejen v hlavním městě odvádí dobrou práci neúměrně výši svého platu. V tomto ohledu mají bohužel malé pravomoci. I k prohledání dotyčného potřebuje soudní příkaz a k tomuto je k ničemu i kamerový systém, který tyto osoby, jenž by v jihovýchodní Asii přišli o hlavu, může jen monitorovat. To je však jen nepatrná část směšné justice. Sice nám věznice praskají ve švech, ale dnes už se jich nikdo neobává. Na úkor platů zaměstnanců ve vězeňství si samotní delikventi užívají příjemně strávený odpočinek u televize, v posilovnách, zájmových činnostech atd., na což doplácíme my všichni. Bez obav si na to vzpomeňte, až vás zloděj zažaluje, že se zranil při vykrádání Vaší chaty, nebo že jste se neúměrně bránili přepadení.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama