Ing. Vladimír Hönig, Ph.D.

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2013 16:32:31

Slabost silných slov pana "knížete"

Slabost silných slov pana "knížete"

Národ je citlivý na některá jména či pojmy. A čím více se dokola opakují, tím více se vrývají do paměti nezávisle na argumentech, které se na ně vážou.

Odkazovat se k některým kladně vnímaným archetypům, je stále módní, jiná jména mají zase naopak vyvolat buď strach, negativní emoce …či dokonce jistou formu bojeschopnosti.

Typickým aktuálním příkladem jsou ona “spásná“ slova předsedy TOP09 Karla Schwarzenberga na jeho tzv. Fóru: "V těchto volbách se bude rozhodovat o povaze vládnutí v naší zemi - zda zvítězí autoritářství, nebo parlamentarismus. Je proto nyní zapotřebí všechny síly mobilizovat k tomu, abychom ochránili demokratické principy." Pro slabomyslné jedince to může být výzva k obraně demokracie, což je také samozřejmě účel.  Opět typický příklad argumentační chudoby, jelikož prezident Miloš Zeman, proti kterému jsou tato slova namířena, byl zvolen na základě demokratické volby a jedná zcela v souladu s Ústavou České republiky!

Stejně negativně zní přirovnávání k německému nacismu po volebním vítězství v roce 1933 (nepřímé přirovnání k Adolfu Hitlerovi) a událostem v Československu v roce 1948 (nepřímé přirovnání ke Klementu Gottwaldovi). "Tuto čistě formální interpretaci ústavy už v minulosti jednou využily různé vlády, aby se dostaly k veškeré moci: v lednu 1933 v Německu a v únoru 1948 v Československu."

Mimo jiné podle předsedy TOP09 Schwarzenberga Miloš Zeman pošlapává Masarykův odkaz. Také neustálé strašení Ruskem, protože na to jsou lidé také citliví. Ačkoliv v otázce zahraničního obchodu je více než žádoucí se orientovat na východní trhy, které předseda TOP09 z odkazu Václava Havla zcela cíleně zatracuje, ačkoliv s nimi obchoduje celý svět a my tak po roce 1989 zůstali opět těmi německými a rakouskými lokaji, kterými jsme byli v minulosti.

Už zbývá jen říci, že Miloš Zeman nechal popravit Dr. Miladu Horákovou a chystá se stavět koncentrační tábory, čímž bude výčet kompletní.

Demagogie střídá demagogii. Zdá se, že cílem TOP09 ve volební kampani bude bezmyšlenkovité strašení lidí, které se ve spojitosti s ovládnutím kyberprostoru touto stranou bude šířit jako mor a to především mezi mladou generací, která už je moderním výkladem dějin manipulována. Stačí se podívat na některé učebnice dějepisu, kde například o II. světové válce je sotva pár stránek, zatímco zbožšťování Václava Havla jsou plné, jako by snad byl i strůjce rozpadu Sovětského svazu.

Ing. Vladimír Hönig, Ph.D.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama