Ing. Vladimír Hönig, Ph.D.

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2010 13:29:36

Nové tváře

Nové tváře

Na každém z nás může být rozhodnutí, zda bude, i když zaslouženě, na politiky jen nadávat, nebo se s tím, nezávisle na politickém smýšlení, pokusí něco udělat.

Nově vznikající Straně práv občanů se často vyčítá, že bude tvořena recyklovanými politiky počínaje členskou základnou až po kandidátní listinu. Jedná se však o klišé stávajících politiků či jim nakloněných komentátorů, přičemž to bylo již několikrát vyvráceno, stejně jako údajné slučování s některými politickými stranami. SPO je především novou alternativou a jako alternativa je jednoznačně o nových lidech v politice. Jak již je obsaženo v jejím názvu, hlavním cílem je zvýšit práva občanů, aby voliči sami mohli rozhodovat nejen o politických uskupeních, ale i o samotných politicích, kteří je mají zastupovat. Potom ať je na rozhodnutí voličů, zda chtějí nové tváře, či recyklované anebo stávající politické uskupení.

Největším problémem politiky je, zjednodušeně řečeno, že vše „je jen o lidech“. Obávám se, že lidé jsou už natolik zhrzení samotnými politiky, že značná část voličů se k volbám nedostaví a není se ani čemu divit. Samotná nenávist, která se na nás z médií přelívá, už zasahuje nejen do našich pracovišť, osobních vztahů, ale i např. rodinných setkání. Stačí se jen podívat kolem sebe, že kdykoliv se někdo začne bavit o politice, okamžitě se strhne hádka. Někdo by mohl namítnout, že tomu tak bylo asi vždy, ale všichni moc dobře vidíme, že je to stále horší. Mění se vlády, mění se poměry stran, ale stávající generace politiků, co dávno ztratila i obyčejnou lidskou slušnost, nám zůstane. Na každém z nás může být rozhodnutí, zda bude, i když zaslouženě, na politiky jen nadávat, nebo se s tím, nezávisle na politickém smýšlení, pokusí něco udělat. I mnohdy nepatrné věci mohou mít svůj význam, i když v počátku mohou ovlivnit alespoň několik lidí byť jen v okolí našich bydlišť.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama