Ing. Vladimír Hönig, Ph.D.

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2010 16:36:15

Volební průzkumy aneb „koho chleba jíš, toho píseň zpívej“

Volební průzkumy aneb „koho chleba jíš, toho píseň zpívej“

Jediným objektivním volebním průzkumem jsou samotné volby. Osobně jsem se nikdy nesetkal s nikým, kdo na volební průzkum mezi volbami kdy odpovídal, ale možná to je i tím, že počet respondentů je natolik nízký, až výsledek postrádá vypovídací hodnotu

Důkazem toho je, že průzkumy, zadané byť v jeden okamžik více agenturám, mají naprosto odlišné výstupní údaje, které paradoxně vždy uspokojují politické libido každého ze zadavatelů.

Potom už jen stačí ohánět se s papírem v ruce - co „všechno“ průzkum ukázal - že právě oni jsou nejlepší a co nejvíce zpopularizovat argument, že co činí má oporu ve vůli národa.

Nejlépe potom zdůraznit, že podle preferencí ostatním stranám lidé nevěří a pokud ano, případně ještě dodatečně aktualizovat data. Na jednu stranu to může způsobit rozhořčení, snad i úsměv, každopádně na jaře budeme všichni v zajetí možná nejagresivnější volební kampaně …možná v té příští budou po sobě politici dokonce i střílet a myslím i bez průzkumu, že by tu vůli národa konečně vyplnili.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama