ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2016 17:08:27

Praha 3, jako jeviště a hračka pro Matěje Stropnického

Praha 3, jako jeviště a hračka pro Matěje Stropnického

Pan Matěj Stropnický se rozhodl, že Prahu 3 bude využívat jako jeviště, pro své filozoficko-politické experimenty, které ignorují platné právní předpisy této země.

Za hlasité podpory svých příznivců, některých médií, bohužel i veřejnoprávních, ale především za podpory některých ministrů se Matějovi Stropnickému daří prosazovat své utopistické vize. Proč by vláda nebo staronová koalice na pražském magistrátě neobětovala Prahu 3, jako hračku pro Matěje Stropnického, když je ve hře moc a rozdělování miliard.

V komunálních volbách 2014 Matěj Stropnický sdružil pod hlavičku Žižkov nejen sobě šest politických subjektů – Stranu zelených, KDU-ČSL, STAN, ŽNS, s podporou Pirátů a ANO. Hnutí ANO vůbec nepodalo na Praze 3 svoji kandidátku, protože na základě přímluvy tatínka Martina Stropnického, ANO podpořilo ŽNS. Za situace, kdy téměř 15% voličů dalo svůj hlas ANO na pražský magistrát je zjevné, že právě značka ANO vyhrála ŽNS komunální volby. Po zkušenostech s panem Matějem Stropnickým však žádná jiná politická strana nechtěla s ŽNS vytvořil koalici. Radnici již šestým rokem vede TOP 09 a je v koalici s ČSSD, ODS a VPM. Volební kampaň ŽNS byla založena na „černém výlepu“, který realizovali tzv. příznivci. Opět velmi promyšlená strategie na porušování platných předpisů, ale proč dodržovat pravidla, když je Matěj Stropnický a jeho příznivci neuznávají.

Podporovatelé tzv. Kliniky v listopadu 2014 obsadili objekt v Jeseniově ulici, který dříve využívala Žižkovská nemocnice a od roku 2012 přešel pod správu státu, resp. ÚZSVM. Dva roky byla připravována privatizace tohoto objektu formou veřejné soutěže, ale pan ministr Andrej Babiš na pozvání Matěje Stropnického navštívil Jeseniovu 60  a rozhodl, že nemovitost by měla sloužit aktivistům. ÚZSZM, který je podřízen ministerstvu financí, vypsal nestandardně soutěž na bezplatnou výpůjčku tohoto objektu a  i když bylo více zájemců zvítězila slečna Tereza Virtová, se kterou byla podepsána smlouva na dobu určitou jednoho roku. Slečna Virtová nastěhovala do objektu příznivce tzv. Kliniky, kteří údajně vykonávají sociální práci, ale nedisponují s žádnými platnými doklady, které jsou nutné k vykovávání sociálních služeb, ubytovávání klientů, plnění hygienických požadavků apod. Podle poslední studie IPR, týkající se veřejné vybavenosti je Praha 3 dostatečně vybavena z hlediska struktury poskytování sociálních služeb. Klinika je skupina lidí s extrémně levicovým politickým názorem, která vyznává squatting, neuznává nedotknutelnost vlastnictví, neuznává platné zákony, neuznává principy zastupitelské demokracie a zneužívá systému občanské společnosti a neziskových sektoru k prosazování svého politického názoru a pokud nemá možnost bezplatně užívat státní majetek, dle svého výběru, tak vyhlásí a realizuje tzv. občanskou neposlušnost. To vše před zraky státních úředníků a policie.

Představitelé Kliniky naprosto neuznávají nikoho, kdo má jiný názor na život a na světové dění a při šíření své pravdy se projevují jako svazácké modré košile v padesátých letech. Údajně mají zájem diskutovat, ale pokud nepřijmete veškeré jejich názory, stáváte se veřejným nepřítelem číslo jedna. Běžný občan má z médií pocit, že pokud se jeho názor neslučuje s Klinikou, je naprosto nelidský sobec.

Již v únoru tohoto roku jsem vyzývala členy vlády k učinění opatření, aby Praha 3, ale i jiná města se nestaly bojištěm levicových a pravicových extremistů. Reakce  pana premiéra, ministra financí a ministra vnitra byla velmi formální, ale ostatní na můj dopis vůbec neodpověděli. Z tohoto pohledu mě naprosto vyděsil výrok Matěje Stropnického v české televizi, že je domluven a panem ministrem vnitra Chovancem, že policie nebude proti Klinice zasahovat. Policie ČR je politicky ovlivňována? Jsme ještě vůbec právní stát? Jsme si před zákonem rovni?

Minulý měsíc na magistrátu hl. m. Prahy se vytvořila opět staronová koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice. Představitel Trojkoalice Matěj Stropnický prosadil do koaliční smlouvy své záměry, které se týkají i Prahy 3. Magistrát má pro Kliniku pořídit objekt v Jeseniově ulici, který má odhadní hodnotu asi 17 milionů korun. Udržení koalice za zvýhodňování Kliniky stojí, proto pravděpodobně magistrát bude usilovat o výměnu tohoto majetku za nepotřebný majetek města nebo o odkoupení od státu. Možná pan ministr Babiš, aby udržel magistrátní koalici, opět udělá nestandardní krok a ÚZSVM nevyhlásí veřejnou soutěž na prodej státního majetku. Již delší dobu se ozývají zájemci, kteří by se rádi účastnili veřejné soutěže a následně by objekt zrekonstruovali v souladu s veřejnou vybaveností, kterou zde určuje územní plán. Pokud by byl objekt dán do soutěže, tak stát rozhodně získá větší finanční prostředky z prodeje této nemovitosti, ale v této chvíli není rozhodně jasné, zda se ministerstvo financí bude chovat s péčí řádného hospodáře nebo převládne politický kalkul.

Dalším nápadem Matěje Stropnického, který opět nerespektuje platné zákony, ale přesto jej ostatní partneři potvrdili svým podpisem koaliční smlouvy, je pořídit dokumentaci pro územní rozhodnutí budovy Nákladového nádraží Žižkov v hodnotě 50 milionů korun. Investování hl. m. Prahy do cizího majetku je však ze zákona zakázáno. Kam jsou schopni koaliční zastupitelé dojít při ohýbání a obcházení platných právních předpisů, aby dostal Matěj Stropnický „politický úplatek“ a nedělal problémy?

Vladislava Hujová /TOP 09/

Starostka městské části Praha 3

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama