Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2019 22:34:00

Daň z nabytí nemovitosti daní již jednou zdaněné peníze

Daň z nabytí nemovitosti daní již jednou zdaněné peníze

Zdůvodnění návrhu zrušení daně z nabytí nemovitosti

 Minulý týden jsem podal pozměňovací návrh, který by zrušil nesmyslnou daň z nabytí nemovitosti. Jaké jsou moje argumenty?
  • Je to daň amorální, protože daní již jednou zdaněné peníze. Kupující za nemovitost platí svými penězmi, které již zdanil.
  • Ceny nemovitostí v posledních letech rostou raketovým tempem. Stejně tak roste regulace ČNB v poskytování hypoték. Rodina, která chce pořídit vlastní nemovitost na hypotéku musí již nyní mít mezi 20 a 25 % prostředků uspořeno na spoluúčast. A aby to nebylo málo, vybírá od nich stát ještě k tomu 4 % výpalného
  • Na dani se vybere asi 1 % z příjmu státního rozpočtu, navíc daň je velmi nákladná na výběr. Stát její zrušení skoro nepocítí, zato tisícům rodin to velmi výrazně pomůže v rodinném rozpočtu
  • Daň z nabytí nemovitosti platí jen střední třída. Velké firmy ji již dnes vyhýbají. Pokud vložíte nemovitost do firmy a následně prodáte firmu, tak daň z nabytí neplatíte. To si ale většina rodin a občanů nemůže dovolit.

Proto chci daň z nabytí nemovitosti ideálně zrušit a pokud to neprojde, tak alespoň co nejvíce snížit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama