Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2019 5:35:00

Vysoké regulace jsou znakem nedůvěry k lidem

Vysoké regulace jsou znakem nedůvěry k lidem

Komentář na facebookovém profilu k regulacím

 Politika není jen o konkrétních paragrafech, ale také o tom, co vše má vlastně stát dělat a do čeho vstupovat. Má se stát vodit občany za ruku? Chovat se k nim jako k dětem, které je třeba vychovávat? Podle mě ne. Stát má nastavit pravidla a ty pak vymáhat, ale žádným zákonem nedokáže "ochránit" lidi před nimi samými.

Svoboda a svobodná vůle sice znamená riziko špatného rozhodnutí, ale s každou novou regulací, s každým novým zákonem, si kousek svobodné vůle ubíráme.

Tímto způsobem vzniká nároková společnost, kde si každý myslí, že stát za něj vždy vše vyřeší a pokud se někdo chová nezodpovědně, nemůže pak za to on, ale stát.

Je to de facto odvěký střet levice a pravice, který se odehrává u většiny návrhů zákonů. Akorát se tento boj o malý či velký stát ukrývá do nových hávů. Když někdo říká, že už to dnes neplatí, tak se mýlí.

Z mnohých návrhů této vlády to jen čiší.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama