Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.02.2019 11:31:57 - T. Nejedlý

Jak pomoci živnostníkům

Piráti, ale prý i vláda připravují nějaké změny v placení daní a chtějí údajně usnadnit živnostníkům život. Podáte také nějaký návrh? A kdyby bylo na vás a mohli jste mávnutím proutku 3 věci pro OSVČ změnit. Jaké by to byly? A jak byste je změnili? Myslím 3 konkrétní věci. Ne třeba obecně odstranění byrokracie, ale co přesně

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2019 13:05:53 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Máme hned 19 konkrétních opatření pro živnostníky. Například zvýšení hranice pro povinnou registraci DPH na 2 mil. Kč – tím by řadě živnostníků odpadlo spoustu povinností. Již dlouho prosazujeme zavedení jednotného inkasního místa, nebo třeba paušální daně pro OSVČ. Chtěli bychom také zrušit silniční daň. V oblasti administrativy chceme řešit náhradami náklady živnostníků spojených s administrativou exekucí jejich zaměstnanců. Omezení statistického vykazování, či počtu kontrolních míst. Odmítáme elektronickou evidenci tržeb, která finančně zatěžuje živnostníky, a jejíž rozšiřování vláda plánuje. Jak vidíte, je to více než 3 opatření. Všechny naše návrhy vedou k úspoře nákladů, ale zejména času, který má živnostníkům zůstat na vlastní práci a ne na administrativu pro stát. I proto jsme rádi, že se nám podařilo uspět s naším návrhem na zvýšení limitu pro uplatnění daňových výdajových paušálů.