Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.10.2020 13:16:44 - Doly B.

Nemyslíte, že se v plné kráse ukazuje, jak ANO špatně hospodaří?

Populisticky rozdávat jim šlo, ale když jde do tuhého, pomoci se zdráhají a když už, tak s ní přichází pozdě a je nedostatečná. Nestálo by za úvahu porovnat, kolik vláda rozdala jen tak např. na jízdné zdarma a kolik v době krize? A jelikož je na tom nyní blbě, kde má podle vás brát peníze-kde byste úspory hledali vy=ODS?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.11.2020 15:53:19 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den, děkuji za dotaz a máte naprostou pravdu. Je to vidět i na výsledku hospodaření státu za rok 2019, který přes ekonomický růst skončil deficitem téměř 30 mld. korun. A to si ještě vláda vylepšila čísla tím, že utratila rezervy z privatizačního účtu ve výši 18 mld. korun. Bez toho by byl fakticky deficit ještě vyšší. Stejně jako v domácnosti musí i stát hledat úspory. Je tak nutné hledat úspory ve zbytných výdajích, zejména na straně provozních výdajů států, které za poslední roky extrémně narostly, dále pak v nenárokových dotačních titulech. Tyto peníze by se měly přesunout na posílení kompenzačních opatření.