Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.11.2020 17:33:39 - Papež je vyděrač

Problém státního rozpočtu není na straně příjmů, ale výdajů

Máte jistě pravdu, koho by bavilo vydělávat peníze státu, ale neměli byste věnovat větší pozornost aby se nerozevírali nůžky mezi chudými a bohatými? Když jsem byl ve Francii, tak tam má většina lidí podobný příjem, nemyslim vrcholný manažery, ale většinovou populaci. Když snížíte zaměstnancum daně, tak všechno zdraží a budou na tom byti ostatní obyvatelé ČR.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.12.2020 22:18:57 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den, 

osobně si myslím, že jestli je možné pomoct všem občanům plošně k tomu, aby si polepšili ve svých příjmech, je to právě prostřednictvím snížení daňové zátěže. A to se v letošním roce konečně daří. Pro živnostníky s příjmem do jednoho milionu korun jsme zavedli výrazné zjednodušení daní díky paušální dani, všem zaměstnancům se zvýší jejich příjem díky zrušení superhrubé mzdy a zároveň se nám podařilo zrušit i nespravedlivou daň z nabytí nemovitosti, která zatěžovala každého, kdo si pořizoval bydlení jinde než v novostavbě. Zároveň je ale pravda, že tyto změny budou znamenat výpadek příjmů ve státním rozpočtu a my vynaložíme maximální úsilí, abychom provedli potřebné změny také na výdajové straně rozpočtu.