Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2018 8:05:39 - Damph

Zahalování obličeje

Vaše strana není pro návrh zakázat zahalování obličeje. Ale proč když jste přece proti přijímání muslimů, tak proč jim to tady máme umožnit? Proč když proti zahalování obličeje jsou i takové proimigrantské strany jako Lidovci, STAN či ČSSD?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2018 23:18:55 - Ing. Vojtěch Munzar
Vážený pane,

děkuji za otázku, ale odpověď není tak jednoduchá. Naše strana je jednoznačně proti kvótám přímým i nepřímým a jako konzervativní, pravicová strana je pro jednoznačnou ochranu našich tradic kulturních i společenských. Zákaz sice může mířit na nikáby a burky, ale nejrozšířenější pokrývkou hlavy v islámu je hidžáb, který celý obličej nezakrývá. Proto považuji návrh spíše za otázku bezpečnostní kvůli identifikaci lidí. To je jednoznačné v institucích typu úřadů, škol apod. Avšak se to sváří se svobodomyslným pohledem a tedy tím, jestli má stát určovat, jak má chodit člověk po ulici ustrojen. Myslím, že o tom budeme vnitřně ještě velmi diskutovat.