Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2019 20:22:44 - Xdeuce

Zrušení daně z nabytí nemovitostí - Zdraží nemovitosti ještě víc

Dobrý den,
V poslanecké sněmovně jste dlouho mluvil o tom, že chcete zrušit daň z nabytí nemovitosti. Že prý to přinese okamžitý efekt snížení cen nemovitostí. Jenže kdyby byla zrušena tato daň, úplně by to narušilo trh nemovitostí. Objevili by se překupníci, kteří by jakoukoliv nemovitost, která by byla na prodej za dobrou cenu, okamžitě koupili za hotové peníze, protože na to mají, a následně by tu samou nemovitost okamžitě začli nabízet za o něco vyšší cenu. Klasičtí překupníci. Díky dani z nabití nemovitosti nemohou překupníci ovládat český trh, protože se jim to nevyplatí. Tato daň je také pro milionáře, co si kupují vily za desítky či stovky milionů. Nebo pro zahraniční investory, kteří tu skupují ve velkém byty, aby na nich vydělávali. I jim chcete ulevit? Aby byli ještě bohatší? Vám nejde o ty rodiny s dětmi, ale boháče jako jste Vy sám. Jinak byste tu daň odpustili jen Čechům, co si koupí byt pro své vlastní bydlení a zároveň to není villa či luxus byt 5+1 na Václaváku.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2019 13:50:07 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den,
naprosto se mýlíte, protože kromě daně z nabytí nemovitosti se na tyto případy vztahuje ještě daň z příjmu. Když tedy někdo koupí nemovitost, nebydlí v ní a do 5 let jí prodá, tak zaplatí ještě ze zisku daň. Pokud v ní bydlí, pak ta lhůta je 2 roky. Našim návrhem nijak nerušíme daň z příjmu. A jsem přesvědčen, že ty 4 % procenta navíc kvůli dani z nabytí nemovitosti jsou větším problémem pro běžné občany, kteří si pořizují vlastní bydlení např. na hypotéku než pro ty, kteří mají dostatek hotových peněz a neřeší každou korunu. K hloupému napadání ve Vaší otázce se nebudu vyjadřovat.