Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2015 14:30:00

Argument ministra financí je absurdní

Argument ministra financí je absurdní

Vládní koalice při dnešním projednávání zákona o rozpočtovém určení daní odmítla návrh ODS na zvýšení příjmů obcí společně se zvýšením příjmů krajů.

 „Navrhovali jsme zvýšit příjmy obcí postupně až o 6,7 mld. Kč ročně. Vzhledem k tomu, že k omezení jejich výnosů z DPH došlo v souvislosti se schválením důchodové reformy, kterou vládní většina ruší, je návrat na původní výši logický,“ uvádí Vladislav Vilímec, předkladatel pozměňovacího návrhu.

„Argument ministra financí, že obcím není potřeba přidávat, protože na rozdíl od krajů hospodaří zodpovědně, je absurdní,“ dodává předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Pozměňovací návrh ODS by obcím v následujících třech letech postupně přinesl až 6,7 mld. Kč ročně. Návrh podporuje jak Svaz měst a obcí České republiky, tak Sdružení místních samospráv.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama