Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2019 16:31:00

Jsem z té debaty smutný. Měli bychom se stydět

Jsem z té debaty smutný. Měli bychom se stydět

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 3. 2019 k připomenutí významu a zásluh Aloise Rašína

Děkuji za slovo. Pane místopředsedo, kolegyně, kolegové. Neříkám to často, ale fakt jsem z té debaty smutný. Fakt chci říct, že se mi nelíbí, že nejsme schopni udržet své politické půtky i v tak navrženém slavnostním bodě. Já vím, že je to proti jednacímu řádu, já to sice navrhnu, a pak to hned stáhnu, ten návrh, abych vyhověl zákonu.

Ale když si představím, že si někdo bude za 10, 20 let číst naši debatu k tomuto bodu ve stenozáznamu, tak bych řekl, že jako celek bychom se měli stydět. Říkám my, jako celek. Nebudu ukazovat na jednotlivé členy či členky Poslanecké sněmovny. Nejraději bych navrhl, že z této rozpravy nebude pořízen stenografický záznam, aby si to nikdo nemohl číst, až se bude připomínat 120 nebo 150 let od vzniku české koruny, nebo při jiné příležitosti se bude připomínat výročí narození Aloise Rašína.

Chtěl bych poprosit poslance Čižinského, aby stáhl svůj poslanecký návrh. Nechme si debatu o výhodách různých měn na jinou příležitost. Dneska z mých úst v tomto bodě určitě nepadne název společné měny, protože to sem nepatří. A poprosím všechny, aby nám nepřekládali z češtiny do češtiny, jak to klub ODS, a za náš klub to navrhoval poslanec Skopeček, myslel, aby tam nehledali skryté významy, něco mezi řádky. Nic takového to není a je to nedůstojné tomuto bodu. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama