Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2020 15:19:06

Kanál Labe-Dunaj-Odra je nesmyslný a předražený projekt

Kanál Labe-Dunaj-Odra je nesmyslný a předražený projekt

Rozhodnutí vlády o stavbě části kanálu Dunaj-Odra-Labe je příkladem nesmyslného utrácení peněz občanů.

Rozhodnutí vlády o zahájení příprav stavby kanálu Dunaj-Odra-Labe nedává z aktuální kondice rozpočtu, ani z pohledu dlouhodobého přínosu pro region žádný smysl. Aktuální problémy regionu, jako například otázka zásobování hutního průmyslu a tepláren uhlím kvůli útlumu těžby v OKD, je potřeba řešit nyní, ne v horizontu několika dekád. Příprava projektu spolkne stovky milionů, které vyjdou vniveč.

„Kanál Labe-Dunaj-Odra je nesmyslný a předražený projekt s nejasným dopadem na životní prostředí. Českou republiku čekají zásadnější investice, jako je například dostavba jaderné elektrárny Dukovany. Musíme investovat do důležitějších projektů jako jsou dálnice, železnice, moderní technologie. Ne do projektů, kterým by tleskali lidé v 19. století. Vyjádření ministra Havlíčka, že na projekt region čeká, zároveň připuštění, že jakákoliv budoucí vláda může rozhodnout o přerušení záměru, hovoří dostatečně za vše. Ani v době rekordních vládních dluhů by neměly být peníze utráceny bezhlavě, a naopak by vláda měla hledat příležitosti, jak ušetřit. Mezi prvními by měly být škrtnuty takovéto projekty, které minimálně dalších 20 let budou figurovat pouze na výdajové straně rozpočtu a ekonomice nic nepřinesou,“ říká Zbyněk Stanjura, předseda poslaneckého klubu ODS a 1. místopředseda strany.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama