Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2021 10:48:00

Národní plán obnovy mohl nastartovat ČR, místo toho nás asi čeká fiasko

Národní plán obnovy mohl nastartovat ČR, místo toho nás asi čeká fiasko

Podle šéfa poslanců ODS Zbyňka Stanjury vláda selhává v přípravě investic v rámci Národního plánu obnovy.

Podle něj měla ČR příležitost nastartovat rozvoj některých zaostávajících oblastí, ale protože vláda situaci podcenila, schyluje se k dalšímu Babišovu fiasku.

„Do odevzdání klíčového dokumentu, který určí, kam poputuje 170 miliard korun, zbývá jeden měsíc. Vláda dosud nemá jasno v tom, na co bude možné peníze čerpat. Národní plán obnovy by měl být zásadním impulzem pro znovuoživení země, kterou dočasně uspal covid a jeho naprosté nezvládnutí ze strany Babišovy vlády, zdá se ale, že kabinet trestuhodně selhal i v plánování tohoto obrovského projektu. Na absenci jakékoliv komunikace ze strany vlády si stěžují také podnikatelské svazy a neziskový sektor,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura a dodává: „Takto obrovská suma peněz by se přitom dala využít třeba pro posílení kyberbezpečnosti nemocnic, rozvoj rychlého internetu nebo podporu čistých technologií. Česká republika bohužel po sedmi letech v rukou ANO a ČSSD v mnoha oblastech zaostává a místo toho, aby vláda tuto příležitost využila k rozvoji zanedbaných oblastí, nechá protéct peníze bez jakéhokoliv plánu a strategie.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama