Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2014 9:34:04

ODS služební zákon podpoří

ODS služební zákon podpoří

Občanští demokraté podpoří návrh služebního zákona.

Během uplynulých čtyř týdnů jsme opakovaně formulovali hlavní připomínky ke služebnímu zákonu. Jsem rád, že uzavřená politická dohoda s vládní koalicí obsahuje naše základní požadavky.

Nevznikne nový superúřad v čele se superúředníkem, ale oblast státní služby zůstane na přirozeném místě - na Ministerstvu vnitra. Klíčové úředníky, státní tajemníky, jmenuje vláda na návrh příslušného ministra. Vznikne model podobný tomu, co dobře známe ve svých obcích, městech a krajích. Tento model je vyzkoušený a úspěšný.

Současně mohu konstatovat, že se díky dohodě státní služba otevře pro úspěšné lidi ze soukromého sektoru, akademické sféry, či obecní samosprávy. Jsem přesvědčen, že zákon vytváří předpoklady pro výkonnou, profesionální a nestrannou státní službu.

Velmi si vážím společného postupu našeho poslaneckého klubu s poslaneckým klubem TOP 09. I když to v politickém souboji není obvyklé, chci ocenit i realistický a pragmatický postup vládní koalice.

Zbyněk Stanjura
 předseda poslaneckého klubu ODS


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama