Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2023 4:41:00

Stát obdrží 100% výnos z online hazardu

Stát obdrží 100% výnos z online hazardu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konsolidačnímu balíčku.

 Dohodnuto! Na včerejším nočním jednání jsme v rámci koalice našli shodu na změnách v konsolidačním balíčku. Vše předložíme v jednom společném pozměňovacím návrhu za všech pět koaličních stran. Pro mě jako ministra financí je klíčové, že souhrnný dopad pozměňovacích návrhů na státní rozpočet je přibližně neutrální. Byla tedy dodržena zásada, že i po změnách zůstává objem rozpočtové konsolidace v zásadě stejný. Díky navrhovaným opatřením zlepšíme saldo státního rozpočtu v příštích dvou letech o více než 150 miliard korun.

Souběžně s rozpočtovou konsolidací plníme další bod programového prohlášení vlády – firmy budou moci od 1. ledna 2024 vést účetnictví nově v EUR, USD a GBP. Dále budou zdaněny pouze realizované kurzové operace, zjednoduší se evidence dohod o provedení práce, u vymezených daňových benefitů bude zavedeno souhrnné zastropování na úrovni poloviny průměrné mzdy. U DPH ponecháme noviny ve snížené sazbě jako časopisy, u daně z nemovitosti zůstane obcím 100% výnos daně výměnou za snížení příjmů ze sdílených daní. Změníme také výnos státu z land-based hazardu, nově by mohl stát získat 55 % výnosů z této daně namísto dosavadních 35 %. Nadále platí, že stát obdrží 100 % výnos z online hazardu.

Návrh začne projednávat Poslanecká sněmovna od 5. září.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama