Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2023 15:09:00

Stejné informace nemusí být investorům předávány duplicitně

Stejné informace nemusí být investorům předávány duplicitně

Projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny 25. ledna 2023 k zákonu o investičních společnostech a investičních fondech

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo,

jedná se opravdu o drobnou novelu, která transponuje evropskou směrnici. Týká se poskytování tak zvaných klíčových informací investorům do fondu kolektivního investování.

Tato novela obsahuje pouze dva novelizační body. Zavádí pravidlo, podle něhož povinnost poskytnout investorům sdělení klíčových informací lze splnit i tím, že jim bude poskytnuto sdělení těchto informací podle evropského nařízení o produktech s investiční složkou. Znamená to drobnou, drobné administrativní zjednodušení spočívající v tom, že stejné informace nemusí být investorům předávány duplicitně.

Před druhým čtením projednal tento návrh zákona rozpočtový výbor, který doporučil jeho schválení bez pozměňovacích návrhů.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama