Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.12.2022 22:21:00

Vláda na externí šok na světových trzích flexibilně zareagovala

Vláda na externí šok na světových trzích flexibilně zareagovala

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu řešení růstu cen energií

 Myslím, že pokud bychom udělali anketu na téma, co lidi a firmy letos nejvíce trápí a trápilo, nebylo by složité uhádnout výsledek. Nepochybně by to byly vysoké ceny energií, které v září vystřelily na extrémní hodnoty. A vláda na tento externí šok na světových trzích s energiemi flexibilně zareagovala, abychom nenechali nikoho energetické krizi napospas.

Nejprve jsme všem odpustili příspěvek za obnovitelné zdroje a zavedli úsporný energetický tarif pro domácnosti na období od října do konce roku. Na začátku října jsme pak na tato opatření navázali zastropováním cen energií a plynu v příštím roce. Nejprve pro maloodběratele, tedy domácnosti a malé i střední firmy, a celý veřejný sektor včetně škol, úřadů či nemocnic. A po dojednání pravidel na evropské úrovni jsme nyní zastropovali ceny energií i pro velké firmy.

Všichni tak nyní mají jistotu, že v příštím roce nikdo nebude za energie platit násobky toho co letos.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama