Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2010 19:18:30

Důchodci si zaslouží více než Drábkův konstantní vzorec

Důchodci si zaslouží více než Drábkův konstantní vzorec

Měla by být suverénní pravomoc každé vlády, aby dle svého uvážení valorizovala důchodcům jejich penze, a to na základě ekonomických i společenských ukazatelů.

Plánovaný zásah ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka, díky kterému chce omezit rozhodovací pravomoc pro vlády ČR pro pružné zvyšování důchodů podle ekonomického vývoje státu a navyšování důchodů chce Drábek ponechat pouze díky konstantnímu – tedy zcela neakčnímu – vzorci, považuje ČSSD za společensky nepromyšlené a ekonomicky nezodpovědné. Měla by to být právě suverénní pravomoc každé vlády, aby dle svého uvážení valorizovala důchodcům jejich penze, a to na základě ekonomických i společenských ukazatelů.

Výměna této pravomoci za to, aby o penězích pro důchodce rozhodoval pouze konstantní vzorec, je vědomá cesta ke snížení důchodů a především omezení možností vlády tuto citlivou sociální skupinu v případě nutnosti podpořit.
Pane ministře, důchodci v naší zemi si zaslouží odpovědný vládní přístup a vědomé ekonomické rozhodování, nikoli konstantní, celoplošný vzorec. Místo těchto nefunkčních iniciativ by vláda měla začít skutečně odpovědnou debatu o reformě penzí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama