Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2016 22:35:00

Jsem rád, že se obnoví placení nemocenské v prvních dnech nemoci

Jsem rád, že se obnoví placení nemocenské v prvních dnech nemoci

Senát tento týden schválil zrušení tzv. karenční doby, placení nemocenské v prvních dnech nemoci se má obnovit.

Do Poslanecké sněmovny míří zákon, který opět zavádí placení „nemocenské“ i v prvních třech dnech nemoci. Senát ho schválil na své 20. schůzi ve druhém čtení.

Zdeněk Škromach při tiskové konferenci senátorského klubu ČSSD

Zdeněk Škromach při tiskové konferenci senátorského klubu ČSSD.

Iniciátorem změny byl místopředseda Senátu Zdeněk Škromach. Po schválení v druhém čtení míří předpis k posouzení do Poslanecké sněmovny. „Jsem velmi rád, že po více jak jednoletém projednávání ve výboru, na základě dohody politických představitelů, odborů i zástupců zaměstnavatelů byl zákon plénem horní komory přijat,“ uvedl iniciátor zákona, místopředseda Senátu Zdeněk Škromach.

Zrušení karenční doby je podmíněno úlevou na sazbách pojistného pro OSVČ a zaměstnavatele. Ti budou muset, pokud zákon získá podporu i v Poslanecké sněmovně, proplácet zaměstnancům náhradu mzdy ve výši 60 % denního základu. Návrh zákona předpokládá snížení příjmů státního rozpočtu na pojistném ve výši 2,5 mld. Kč. Jedná se však bezesporu o pozitivní krok pro zdraví většiny pracujících občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama