Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2011 11:59:05

Nečasova vládo, začni hledat sociální smír pro tuto zemi!

Nečasova vládo, začni hledat sociální smír pro tuto zemi!

Dlouhodobá neschopnost vlády Petra Nečase vést konstruktivní sociální dialog se sociálními partnery vyústila až v dnešní stávku a demonstrace. Mnohé kroky vlády dnes odmítají jak odbory, tak zaměstnavatelé, ale i živnostníci.

Přesto vláda nehledá cesty k přijatelnému kompromisu, který by opět zajistil sociální smír v naší zemi. Naopak se snaží provokovat tvrdší střety snahou omezovat ústavní právo na stávku a hledáním různých represivních prostředků vůči nespokojeným občanům, včetně podivných soudních rozhodnutí o zákazu stávky podle zákona o kolektivním vyjednávání v situaci, kdy jednoznačně o žádné kolektivní vyjednávání nejde.

Stávka a doprovodné protestní akce jsou jen oprávněnou reakcí odborů, jako zástupců zaměstnanců, na necitlivé kroky vlády, které se dotýkají životní úrovně hlavně lidí se středními a nízkými příjmy. Proto je k těmto akcím velká společenská podpora v celém státě. A odbory mají i plnou podporu pro své kroky k dosažení sociálního smíru ze strany ČSSD.

Plnou zodpovědnost za dnešní stávku nese Nečasova vláda, která jde spíše cestou sociálního nesmíru a konfliktu. Tento nezodpovědný postup vlády má i své finanční dopady, ze kterých by se vláda měla zodpovídat. Proto vyzývám vládu, aby neprodleně zahájila konstruktivní jednání se sociálními partnery a zabránila dalším zbytečným ztrátám.

Zdeněk Škromach, místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama