Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2013 11:42:33

Když Bárta mele prázdnou slámu

 Když Bárta mele prázdnou slámu

O jedné návštěvě na jednání 3. zastupitelstva Středočeského kraje

Po pondělním, do noci se táhnoucím 3. zasedání zastupitelstva Středočeského kraje se mi v hlavě stále honí, co měla znamenat jedna drobná a pro občany kraje bezvýznamná událost. Na jednání totiž přišla jedna návštěva.

Přišla jako zástupce jedné komory Parlamentu, obklopena novináři a byl jí dán prostor, když se diskutovalo o programovém prohlášení. Zástupce neúspěšných veverek (Věcí Veřejných), člověk, kterého jsem znal z médií jen v souvislosti s řadou skandálů.

A opět nezklamal. V roli hlídače všeho správného káral středočeskou vládnoucí koalici, že rozhazuje peníze, které nejsou, že budeme vracet evropské peníze, které jsme snad zpronevěřili, že budou další a další šetření ohledně úplatkářství, neprůhledných a předražených zakázek a evropských dotací a že on, Vít Bárta, nad námi bude stále dohlížet.

Prázdná slova však spíše odhalila, že nezná projednávané materiály a vlastně ani program jednání, že nezná ani zákony této země a že pouze zneužívá své postavení k propagaci strany padající strmě až k úplnému dnu.

Prý budeme vracet evropské peníze za zámek v Buštěhradu. Těžko, když zámek Buštěhrad žádné evropské peníze nedostal a ani nebyl zahrnut do zásobníku evropských projektů určených k realizaci.

Prý předražujeme zakázky a vybíráme dražší firmy před levnějšími. Těžko, ale to by musel znát zákon o veřejných zakázkách, který třeba zvýhodňuje dodavatele zaměstnávajících osoby se zdravotním postižením a tudíž má za určitých podmínek taková firma finanční výhodu.

Prý dále chceme zadlužovat kraj. Těžko, vždyť právě v pondělí se projednával plán investic, které byly seškrtány tak, aby byly finančně kryté…

Lži a polopravdy, po kterých pan Bárta i novináři odešli - další hodiny projednávání programu přece nejsou mediálně tak zajímavé, že? Nebo že by nebyly zaplacené? Nevím. Jedna věc je ale jistá.

Střežme se obdobných polopravd a mediálních manipulací. Zřejmě je v tom pan Bárta mistr – otázkou zůstává, zda úmyslně či nikoliv.  Jestli na podobném principu fungovala či funguje se svými sledovačkami politiků i ABL, potěš nás pánbůh/Marx…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama