Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2021 9:02:16

Bude InterContinental následovat Transgas?

Bude InterContinental následovat Transgas?

InterContinental se nestal kulturní památkou. Přestože je to i dle ministerstva výjimečná stavba, přestože prohlášení doporučil i Národní památkový ústav.

 InterContinental se nestal kulturní památkou. Přestože je to i dle ministerstva výjimečná stavba, přestože prohlášení doporučil i Národní památkový ústav. Prý nebude kulturní památkou kvůli necitlivým zásahům v 90. letech a také v počátcích 21. století.Divné, vždyť právě prohlášení za památku by mělo bránit dalším méně citlivým zásahům. Uchovat největší díla brutalismu je přitom důležité, jsou součástí historické paměti na to, co vše ještě nedávno vytvořily naše hlavy a naše ruce. Že by na to chtěl někdo zapomenout?Nedaleko stojící Transgas také nebyl prohlášen za památku a už neexistuje, na jeho místě stojí novostavba. A i zde se plánuje novostavba, obchodní dům Brand Store. Prý to nesouvisí. Nevím, zdá se mi, že všechno souvisí se vším a zájmy developerů a spekulantů stojí nade vším.Snad bude podán rozklad a InterContinental dostane ochrany, kterou si zaslouží.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama