Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2013 6:58:48

Buštěhradská zahrada otevřena veřejnosti

Buštěhradská zahrada otevřena veřejnosti

Po půlročním vyjednávání se Středočeským krajem město otevřelo zahradu Buštěhradského zámku.

V sobotu 27. července se ve 14 hodin oficiálně a také slavnostně otevřela zahrada Buštěhradského zámku. Po více než půlročním vyjednávání Středočeského kraje a města Buštěhrad tak mohou buštěhradští (ale nejen oni) v důstojných prostorách zahrady trávit aktivně svůj volný čas. Zahrada není jen obyčejným parkem, jsou v ní mimo standardní mobiliář i cvičební prvky, houpací sítě a také 2 zátěžové travnaté plochy – jedna i s pódiem, kde se dají pořádat třeba kulturní či sportovní akce.

Projekt revitalizace dolní zahrady včetně rekonstrukce opěrné zdi, který zrealizoval ze svého plánu investic za zhruba 27 milionů Středočeský kraj, byl doprovodnou aktivitou při plánované rekonstrukci buštěhradského zámku. Nad jeho budoucností visí ještě otazník – současný vlastník - Středočeský kraj – zatím pouze na jaře rozhodl, že ho nebude rekonstruovat z aktuálních evropských výzev.

Chtěl bych poděkovat všem, zástupcům Buštěhradu, občanům města, úředníkům kraje i jeho politické reprezentaci za jejich podporu při dlouhé cestě k otevření zahrady. Za podporu a aktivitu, která probíhala i přesto, že existuje ještě řada otázek, na které musíme společně najít odpovědi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama