Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2013 12:26:15

Dny španělské kultury v Kolíně

Dny španělské kultury v Kolíně

Festival "Duende de Espaňa" byl v Kolíně úspěšně zahájen.

V kolínském Café Kristián se ve středu 6. listopadu uskutečnila vernisáž výstavy „Flamenco po česku„, kterou byly zahájeny Dny španělské kultury pod názvem „Festival DUENDE DE ESPAŇA“.

Festival si klade za cíl přiblížit španělskou kulturu co nejširší veřejnosti.  Každý bude moci španělskou kulturu vidět až do konce listopadu na zmiňované výstavě Romana Muchky, slyšet její hudebně-taneční podobu či vyzkoušet si ji sám při tanečních a jazykových kurzech. Účastníci budou moci kulturu „ochutnat“ i na španělské fiestě a nebo se mohou pokusit ji namalovat na workshopu kreativní kresby a malby. Zajímavá jistě bude i beseda „Camino de Santiago“.

Historicky první takovouto akci v Kolíně zorganizovala Akademie tanečního umění a sportu ve spolupráci s Centrem španělské kultury a vzdělávání, partnery projektu se stalo i město Kolín a španělské velvyslanectví.

Zahajovací vernisáže se mimo zástupců španělské ambasády a představitelů města v čele se starostou zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který nad projektem taktéž převzal záštitu.

„Cizí kultury se kdysi poznávaly proto, aby byl pochopen duch protivníka a bylo toho možné využít v bitvách – tak přemýšlela řada vojevůdců. My dnes hledáme v cizích kulturách možnost poznání, obohacení a dalšího vzdělávání, prohloubení vzájemného přátelství. Jsem rád, že ve středočeském Kolíně se i touto akcí k mezinárodním výměnám připojujeme a chtěl bych popřát organizátorům úspěšný nultý ročník a chuť do přípravy ročníků dalších a účastníkům hezký večer.“ sdělil Štefek.

Festival pokračuje až do 10. listopadu, podrobný program naleznete na http://duendekolin.cz/pictures/static/duendeEspana.pdf .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama