Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2021 7:04:18

Ne likvidaci železničních tratí, ne zdražování veřejných služeb!

Ne likvidaci železničních tratí, ne zdražování veřejných služeb!

Ve Středočeském kraji se má rušit či omezovat 12 železničních tratí...

Rada Středočeského kraje schválila v rámci kraje záměr zastavit či omezit provoz na 12 železničních tratích. Po zrušení středočeského zlevněného jízdného a zdražení hromadné dopravy průměrně o 25% jde o další krok, který odnesou nejen lidé ve Středočeském kraji, jeho návštěvníci, ale i naše životní prostředí.

Bez náhrady nebudou objednány tratě Plaňany zast. – Kouřim, Bakov nad Jizerou - Dolní Bousov, (Kralupy nad Vltavou) - Vraňany - Lužec nad Vltavou, Straškov - Zlonice - (Slaný), Březnice - Rožmitál pod Třemšínem, Vlašim - Trhový Štěpánov, Čelákovice – Mochov. Omezeně a sezónně budou provozovány úseky Křinec - Městec Králové, Mšeno - Mladá Boleslav, Mělník – Mšeno, Rakovník – Kralovice a Čisovice - Mníšek – Dobříš.

Pro řadu občanů jsou tyto spoje často jedinou možností, jak se dostat do zaměstnání nebo do školy. Do mnoha zmiňovaných úseků šly navíc v poslední době rozsáhlé investice, které měly přispět k většímu komfortu cestujících a také k zvýšení bezpečnosti dopravy.

Dopady předpokládaného nárůstu individuální automobilové dopravy se nám vrátí jako bumerang. KSČM tuto postupnou likvidaci veřejných služeb, v tomto případě železniční dopravy, i navyšování cen hromadné dopravy zásadně odmítá. Omezování dopravní obslužnosti, zdražování není rozhodně cesta do budoucnosti. Jsme pro rozvoj místo škrtů!

Schválil StčKV KSČM dne 5. 8. 2021

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama