Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2021 13:10:04

Nejistá sezóna?

Nejistá sezóna?

Středočeský kraj čeká nejistá sezóna. Dopady pandemie drtí řadu oborů a zasahují značně i veřejné rozpočty.

 Středočeský kraj čeká nejistá sezóna. Dopady pandemie drtí řadu oborů a zasahují značně i veřejné rozpočty.

Zastupitelstvo kraje na sklonku roku 2020 navíc schválilo některá zásadní opatření, která běžný život dále ovlivní.

Navzdory prohlášením o podpoře rozvoje kraje tak v rozpočtu na rok 2021 nejsou prostředky na většinu dotačních titulů kraje, včetně těch, která směřují do nejvíce postižených oblastí, což pocítí obce, spolky i další žadatele v oblasti základní infrastruktury, v sociální oblasti a zdravotnictví či ve sportu a kultuře. Zrušeno bylo Středočeské jízdné, v rámci kterého jezdili zdarma žáci, studenti i senioři nad 65 let. Zrušen byl participativní rozpočet, který umožňoval občanům se zapojit do rozhodování o konkrétních investicích. Méně prostředků směřuje do zdravotnictví i třeba do organizací v sociální oblasti i v kultuře.

Na jedničku funguje ale public relations. Tiskové konference, spanilé jízdy, prohlášení se střídají velice často. Možná proto, že mnozí z vedení kraje mají placených funkcí tolik, že by jim nestačil třicetihodinový den a tak jsou na „kraji“ jen omezeně a musí mediálně svou přítomnost maximálně využít. A když už ani to nestačí, dají se přece uvolnit i prostředky obce, kde se zároveň starostuje, na vlastní vizáž, ne?

Sezóna bude pro občany skutečně nejistá, něco ale jisté nepochybně bude.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama