Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2019 8:43:40

Programové priority středočeských zastupitelů za KSČM se postupně plní

Programové priority středočeských zastupitelů za KSČM se postupně plní

Klub zastupitelů KSČM pravidelně hodnotí plnění programových priorit ve Středočeském kraji. 7 základních požadavků tvoří totiž základ pro podporu krajské koalice.

Klub zastupitelů KSČM ve Středočeském kraji pravidelně hodnotí plnění svých programových priorit. 7 základních požadavků tvoří totiž základ pro podporu krajské koalice.

Jeden školní rok již funguje Středočeské jízdné, kdy proplácíme studentům a seniorům zbylých 25% jízdného.  Za první rok 2019 kraj vyřídil okolo 600 žádostí seniorů a na 7.500 žádostí žáků a studentů a proplaceno bylo skoro 5 milionů Kč,“ shrnul výsledky Ivan Cinka.

Rozšiřuje se také rozsah dopravní obslužnosti, probíhá integrace dopravy. Zabránilo se nekoncepčnímu rušení 2 škol, pracuje se na optimalizační koncepci školství. Nenechala se padnout kutnohorská nemocnice, ve zdravotnictví se již realizují přes šestou akciovou společnost společnými nákupy první provozní úspory. Do finále jde i projekt nového domova seniorů v Žižicích. 

Již se prakticky plní také koncepce podpory významných akcí v kraji a ovoce začíná přinášet i program energetických úspor. V souladu s další prioritou se masivně podporuje občanská vybavenost malých obcí, zejména vodohospodářská infrastruktura. V dalším období bychom chtěli malé obce podpořit ještě více, i cílenými programy na zachování základních služeb.

 „Bohužel stále ve fázi diskusí je podpora policejních služeben, která narazila na nedostatek policistů. Navrhujeme tudíž memorandum o konkrétních bodech, které by přispěly k vyšší spolupráci kraje s Policií ČR.,“ doplnil předseda komise pro bezpečnost a IZS Zdeněk Milata.

(z tiskové konference klubu 26. 8. 2019 před konáním zastupitelstva)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama