Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2014 7:02:03

S francouzskou delegací na návštěvě některých zámků Středočeského kraje

S francouzskou delegací na návštěvě některých zámků Středočeského kraje

12. a 13. února navštívila delegace francouzské firmy Compagnie des Châteaux d´Europe Centrale v čele s prezidentem Christianem Dromardem některá místa Středočeského kraje, aby si rozšířila informace o zajímavých lokalitách pro cestovní ruch.

12. a 13. února navštívila delegace francouzské firmy Compagnie des Châteaux d´Europe Centrale v čele s prezidentem Christianem Dromardem některá místa Středočeského kraje, aby si rozšířila informace o zajímavých lokalitách pro cestovní ruch.

Firma má snahu vytvořit v České republice jako součást mezinárodního řetězce zhruba osm zámeckých hotelů. Vybrané zámky splňující náročná kritéria by po rekonstrukci sloužily pro hotelové, sportovní a kulturní účely a znamenaly by mimo jiné i posílení cestovního ruchu a růst zaměstnanosti v dané oblasti. Financování rekonstrukce by mělo probíhat za celostátní podpory z připravovaných evropských fondů.

První schůzka se zástupci kraje proběhla koncem listopadu 2013 za účasti hejtmana Středočeského kraje Josefa Řiháka, druhá pak za účasti radního pro kulturu Zdeňka Štefka začátkem ledna.

„Na základě diskuse na druhém setkání obdržela firma informace o některých diskutovaných objektech na území kraje, od zámku v Křinci, Zásmukách, Cerhenicích, přes Kačinu, Buštěhrad, Březnici až třeba po Kutnou Horu. Nyní v únoru jsme delegaci ukázali krásu Kutné Hory a odprezentovali téma souvisejícího cestovního ruchu, prohlídli si též zámek v Křinci a v Buštěhradě. Zejména nádherné kutnohorské panoráma doprovázené slunečným počasím udělalo na naše hosty dojem.“ shrnul výsledky návštěvy radní Štefek, který delegaci doprovázel. Hosté pokračovali dle svého programu do Jižních Čech a návštěvy dalších objektů v kraji budou zřejmě následovat, stejně jako další spolupráce v rámci Meziregionálního programu zámeckých hotelů v ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama