Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2016 6:19:07

V GASKu hráli mladí filharmonici

V GASKu hráli mladí filharmonici

V úterý 27. září se v rámci Kulturního léta GASK rozezněla Jezuitská kolej opět vážnou hudbou

V úterý 27. září se v rámci Kulturního léta GASK rozezněla Jezuitská kolej opět vážnou hudbou. Koncertovala tu Středočeská filharmonie mladých.

„Podzim přináší již chladnější noci, ale pan Bělohlávek s nejlepšími absolventy Orchestrální akademie České filharmonie předvedl, že i vážná hudba v podání mladých dokáže pořádně rozehřát,“ pochválil vystoupení radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Koncert svedl totiž dohromady nejlepší absolventy Orchestrální akademie České filharmonie a přední hráče České filharmonie v roli lektorů. Sólo měli Josef Špaček, Jan Mráček a Jiří Vodička.

Pod taktovkou Jiřího Bělohlávka se rozeznělo nádvoří Galerie Středočeského kraje předehrou z  opery italského skladatele G. Rossiniho Lazebník sevilský, pak následoval pozitivně laděný Houslový koncert a moll Antonína Dvořáka. Koncert končil Symfonií č. 4 „Italskou“ německého skladatele Felixe Mendelssohna-Bartholdyho.

Koncert Středočeské filharmonie mladých finančně podpořil Středočeský kraj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama